دیوار خبرسانسانباپلاسمجله استارتاپیهمایش و رویداد

دهمین بهشت کارآفرینی جهان در ایران تاسیس شد

گزارشی از چهارمین همایش بهشت کارآفرینی آویژن

دهمین بهشت کارآفرینی جهان در ایران تاسیس شد
گزارشی از چهارمین همایش بهشت کارآفرینی آویژن
16 شهریور , ۱۳۹۸
خواندن این مطلب در 4 دقیقه
بر اساس مطالعات بیزینس اینسایدر با همکاری دانشگاه وارتون و موسسه تحقیقات بازار Y& R ( پیش از 1917) برای یافتن بهترین کشورها برای کارآفرینی به بررسی ۸۰ کشور دنیا که ۹۵ درصد تولید ناخالص جهان به دست آنهاست پرداخته‌اند. آنها شاخص های کلی مانند میزان کیفیت زندگی ، فرهنگ مردمان بومی و قوانین تجارت آزاد را در کنار شاخص های ریزتر مانند سطح دانش ، مهارت نیروی کار، شفافیت قوانین ، زیرساخت های تجاری بررسی کردند. آنها در این بررسی ۹ کشوری که بیشترین امتیاز را دریافت نموده‌اند به عنوان بهشتی برای کارآفرینی معرفی کردند : آلمان، ژاپن ، امریکا ، انگلیس ، سوئیس ، سوئد ، کانادا ، سنگاپور و استرالیا که تب کارآفرینی و استارتاپی هم چند سال است که در ایران شکل گرفته و منطقه خاورمیانه یکی از جذاب ترین بازارها برای جذب سرمایه شده است اما هنوز متاسفانه زیرساخت ها و قوانین تجاری ما برای استارتاپ ها بهینه نشده و موانع جدی پیش روست که امیدواریم با توجه به سیاست های دولت برای افزایش کارآفرینی در کشور این موانع از بین رفته یا حداقل کمرنگ تر شوند. در این میان و درمیان بمباران تحریمات و فشارهای اقتصادی و وجود تنگناهای بسیار زیاد برای کارآفرینان در 26 آذر ماه سال 1397 در استان خراسان رضوی؛ دهمین بهشت کارآفرینی جهان با عنوان بهشت کارآفرینی ی آویژن، متولد شد.
مرکز مشاوره ، اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی “بهشت کارآفرینی آویژن” بعنوان دهمین بهشت کارآفرینی جهان با ماموریت اساسی توسعه کارآفرینی روستایی در سطح استان با چشم انداز “بهشت کارآفرینی” در تلاش است تا با کمک آحاد مردم ، روستائیان ، جوانان، نوجوانان ، بانوان ، خیرین ، توانیابان را از ایده تا بازار یا اجتماع به کمترین و کوتاه ترین مسیر و ساده ترین امکان تبدیل شود تا هر کارآفرینی بتواند در روستاها به آرزوی کارآفرینانه ی خود نایل شود. در 12 شهریور ماه سال جاری در سالن تلاش اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی دهمین بهشت کارآفرینی جهان با عنوان بهشت کارآفرینی ی آویژن؛ اولین شبکه اجتماعی مراکز مشاوره ، اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی خرد و خانگی روستایی در سطح کشور در روستاهای استان خراسان رضوی با رونمایی شد.
استان خراسان رضوی دارای 29 شهرستان ، 73 شهر و 3281 آبادی و روستا است که در آن شهرستان مشهد مهمترین شهرستان استان می باشد. سفر بهشت کارآفرینی روستائی از روستای چاه خاصه بخش شاندیز شهرستان بینالود بعنوان روستای پایلوت استان آغاز شد و به شهرستان باخرز، مه ولات ، بینالود و مشهد رسید. طی این گردشگری کارآفرینی دهیاران روستاهای شهرستان ها با پلتفرم توسعه کارآفرینی روستایی پایدار مدل بهشت کارآفرینی ی آویژن آشنا شدند و در پی آن با خواسته ی دهیاران ، اقدامات اساسی بین دهیاران ، کارآفرینان روستاها با بهشت کارآفرینی ی آویژن برای رویش کارآفرینی مانا در روستاها در قالب تفاهمنامه ، اقدام شد.
کارآفرین محمد رسول غلام پور آویژن ، مدیر طرح اذعان دارد که : مطالعات پایه بهشت کارآفرینی آویژن درحوزه توسعه ملی از مبادی توسعه روستا که از سال 1384 آغاز شده بر پایه توسعه اقتصاد نرم و اجرایی کردن مدل زیر ساختی اقتصاد مقاومتی از طرفی مدل توسعه ای مثلث اقتصادی و بهره وری معین های اقتصادی در ماموریت های خرد و کلان تدبیر و تدوین شده است . بررسی میدانی بیش از 520 آبادی و روستای کشور توسط تیم بهشت کارآفرینی ی آویژن پیش از تاسیس موسسه و اخذ مجوزات لازم از نهادهای ذیربط ، دیدگاه جامع نگری را نسبت به فرصتها و چالشهای توسعه روستایی پایدار به این اقدام جهادی داده است . یکی از مهمترین اهداف بهشت کارآفرینی آویژن : کشف ، شناسایی ، توانمند سازی ، رویش ، رشد و جهانی سازی سالانه یک کارآفرین از هر روستا با زمان رشد کمتر از سه سال است که طی آن ضمن امتناع از خام فروشی، مرکز ارزش آفرینی های روستایی باشند. این مهم هنگامی اتفاق می افتد که تقریبا آحاد مردم روستا آگاهی لازم و حتی کافی برای در آغوش گیری کارآفرینان شان را داشت باشند.
مدیر مرکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی بهشت کارآفرینی ی آویژن همچنین می گوید: سالهاست که کشورها توسعه روستاها را پیشنیاز توسعه کشور می دانند. در کشور ما طی ۶۰ سال گذشته میزان روستانشینان حدود ۷۳% کل جمعیت با بیش از ۱۲۰ هزار روستا و آبادی بوده است که امروز متاسفانه ، تناسب شهر نشینی و روستانشینی تقریبا معکوس شده است به طوری که طی ۲۵ سال گذشته تعداد روستاهای خراسان رضوی حدود ۴۱۰۰ روستا از دور زندگی خارج شده است. به همین ترتیب مهاجرین به حاشیه شهرها پناهنده شدند که فقط حاشیه شهر مشهد حدود یک میلیون و هشتصد هزار جمعیت را در آغوش کشیده است. مشاغل فصلی روستایی با کمبود آب و استفاده از روشهای غیرصرفه جویانه ، بحران آب را به طور غیر منتظره ای ، هویدا کرده است. کاهش فضای کشاورزی و دامپروری ، نزدیک شدن روستاها به شهرها ، جاذبه روز افزون تجملات در زندگی شهری … از طرفی فقدان درآمدهای امید بخش پایدار، اشتغال در روستاها را به چالش کشیده است. از طرفی سبد خانوار نیز خالی از محصولات سالم روستایی شده به طوری که آمار بیماریهای مختلف و نیز کاهش ارتباط مردم شهر و روستا، زندگی مردم شهر را با افسردگی طولانی مدت مواجه کرده و خواهد کرد.
بابایی؛ مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال استان خراسان رضوی از بهشت کارآفرینی ی آویژن و طرح قدرتمند بهشت کارآفرینی روستایی بعنوان یکی از افتخارات کارآفرینی کشور یاد می کند و می گوید: استان خراسان رضوی اولین استانی است که این شبکه مراکز مشاوره و کارآفرینی روستایی را در خود جا داده است وامیدوارست که مدل بهشت کارآفرینی روستایی به زودی در استان های دیگر فراگیر شود.
مهندس عباس زاده معاون مدیریت توسعه روستایی استانداری خراسان رضوی گفت : مهمترین ماموریت کارآفرین غلام پور در روستاها این است که بتواند در روستاها کارآفرینان بالقوه را کشف کند و تنها طی مدت 2 الی 3 سال مثل خودش کارآفرین نماید. چرا که هر روستا با یک کارآفرین موفق به توسعه پایدار خواهد رسید.
کارآفرین غلام پور کفت: ماموریت ما ساختن کارآفرین از صفر است. بهشت کارآفرینی ی آویژن با طرح بهشت کارآفرینی روستایی در سال 1401 تعداد 3281 کارآفرین روستایی و به تعداد روستاها شرکت تعاونی روستایی را با جشنواره کارآفرینان برتر استان خواهد فرستاد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا